XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Sporten av dykning har ökat exponentiellt sedan starten på 20-talet. En förkortning för uttrycket "fristående undervattensandningsapparat" scuba kräver användning av särskild utrustning. En viktig del av utrustningen är ett dyk mask. För personer som bär glasögon, kan receptlinser för scuba masker köpas. På grund av den lägre kostnaden, de flesta fritidsdykare väljer en steg dioptri dyka mask linser (även känd som lager receptglas) i motsats till special slipade linser.

Instruktioner

1 Skaffa en aktuell öga glas recept. Med hjälp av en out-of-date recept kan resultera i en felaktig diopter val för din scuba mask linser.

2 Se ögat glas recept. Avkodning av recept är inte så svårt som det kanske först verkar. "Oculus Dexter" (OD), "Oculus olycksbådande" (OS) och "Oculus utrique" (OU) är latinska termer som betyder höger öga, vänster öga och båda ögonen. Sfär är hur mycket korrigering som behövs i varje öga. Cylindern är mängden astigmatism.

3 Leta reda på sfär nummer och cylinder för OD och OS. Dessa siffror kommer troligen att vara olika för varje öga.

4 Välj siffrorna för ena ögat och beräkna dioptri. Tillsätt sfären nummer och hälften av cylinder för att bestämma diopter. Till exempel om ordinationen indikerar en sfär av 2,0 och en cylinder av -.50 skulle detta beräknas som 2,0-0,25 = 1,75.

5 Avrunda nedåt när det är möjligt, eftersom vatten är en naturlig förstoringsglas. Dioptrier är i steg om 0,25. I exemplet skulle en dioptri av 1,5 väljas.

6 Upprepa samma formel för att beräkna diopter för det andra ögat.

7 Köp specifika dioptrier för varje lins i scuba mask. De flesta full service dykaffärer har steg dioptri linser i lager och kan enkelt ersätta vanliga linser med dem. Du behöver inte visa ditt recept för att köpa steg dioptri linser; kan dock dyka butik proffs dubbelkolla ditt recept för att vara säker på att du köper den korrigering som är bäst för din syn.

Tips

  • Välj en scuba mask som passar bra och uppfyller dina personliga dykning stil.
  • Steg dioptri scuba mask linser liknar receptfria läsglasögon. Dessa linser bara korrigera närsynthet och översynthet.
  • Personer med astigmatism större än -1,00 bör överväga special jord scuba mask linser.