XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Lättnad för brända, sprucken & amp; svullna läppar

Om sprucken, peeling, smärtsamma, sprucken eller svullen, ingen gillar att göra med läppar som är något annat än smidig och mjuk. Din omgivning och dina dagliga vanor har en enorm inverkan på den dag till dag villkor för din pout. När dina läppar börja leta fjällig, torr eller bränns, kan flera typer av behandling erbjuda hjälp, men det finns också förebyggande åtgärder du kan vidta för att hålla dina läppar frisk och återfuktad.

Spruckna läppar

Om du har använt ett vaxbaserat läppbalsam för nariga läppar, kan du prova att byta till en som är petroleumbaserade som erbjuder mer lättnad. Dina läppar är känsliga för solskador på grund av låga mängder av melanin, så välj ett balsam med SPF. Det bör också förstärkas med antioxidanter, såsom tranbär, att bidra till att öka mjukhet. Håll det till hands hela tiden så att du inte kommer att frestas att slicka dina läppar, som bara förvärrar torrhet. Många människor också slicka eller bita sina läppar för stressinducerade skäl. Motstå frestelsen och dricka mycket vatten för att hålla dina läppar och huden hydrerad.

Bränd eller svullna läppar

Skållning drycker eller livsmedel färskt från ugnen kan bränna läpparna, vilket skapar en smärtsam och svullet tillstånd. Att lindra brända, svullna läppar, tillämpa en kall kompress i 10 minuter åt gången. Is i en plastpåse är bra, men Allure magazine föreslår också blötläggning en ren handduk i kall mjölk och trycka det lätt på dina läppar för att lindra svullnaden. Om en dålig spill eller bränna orsakat några blåsor på eller runt läpparna motstå frestelsen att pop dem. I stället tillämpa en lugnande trippel antibiotisk salva två gånger om dagen.