XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vilka är fördelarna med PABA?


PABA är en del av B-vitaminkomplexet och är tillverkad i kroppen naturligt med folsyra. Det anses inte ett vitamin eftersom kroppen producerar naturligt och eftersom kroppen inte kan göra folat från PABA, enligt vitamins-supplements.org. Föreningen har vissa fördelar för människor.

solskyddsmedel

PABA finns som en aktuell förening som skyddar huden från de skadliga effekterna av solen. En solskyddsmedel som innehåller PABA kan absorbera ultravioletta strålar från solen, förhindra solskador, såsom solbränna, rynkor, hudcancer och åldersfläckar orsakade av starkt solljus.

Vissa användare av PABA är känsliga för topisk behandling och bör leta efter solskyddsprodukter som är PABA-fri för att undvika en hudreaktion.

antioxidant

PABA är en antioxidant som hjälper till att återställa skador på kroppen som orsakas av fria radikaler. Fria radikaler orsakar skada på cellerna och är ansvariga för åldrande och cancer. Antioxidanter minska effekten av fria radikaler genom att stoppa deras skadliga kedjereaktion i kroppen. PABA finns i gröna bladgrönsaker, kli, yoghurt, ägg, lever och fullkornsprodukter. Det finns även en tillägg form.

medicinska fördelar

PABA ges som en medicinsk behandling för tillstånd såsom skleroderma, vitiligo, Peyronies sjukdom och morphea, enligt vitamins-supplements.org. Kortison har också visat sig förbättras genom användning av PABA.

Friskt hår

PABA skyddar hårsäckarna från skador när det tas som ett komplement. Tillägget slutar inte håravfall när den har startat, men det kan bidra till att förhindra att det inträffar, enligt health-care-clinic.org.

Brist på PABA

En PABA brist kan orsaka en rad symtom som depression, trötthet, grånande håret, huvudvärk, förstoppning och matsmältningsproblem som kan behandlas med tillskott. Komplettering med PABA kommer inte att eliminera grått hår om inte grånande orsakas av en brist i B-vitaminförening.