XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Diet Tips för vegetarianer


Vegetarianism är en diet och livsstil som är baserad enbart runt grönsaker, frukt, nötter, frön och frön. Enligt Suzanne Havala Hobbs, författare till "Living Vegetariskt for Dummies," det finns flera skäl till varför en person kan välja en vegetarisk livsstil. Dessa skäl kan vara allt från att ha en moralisk invändning mot att äta kött och mejeriprodukter till medicinska intolerans till ovannämnda mat. Om du väljer en vegetarisk livsstil, finns det några tips som du bör följa för att se till att kroppen stannar i god hälsa, säger Frankie Avalon Wolfe, författare till "The Complete Idiot guide till vara vegetarian."

Äta berikade livsmedel

Berikade livsmedel har extra vitaminer som kroppen kan saknas i sin kost. Enligt Suzanne Havala Hobbs, författare till "Living Vegetariskt for Dummies" ska du leta efter livsmedelsprodukter berikade med kalcium, vitamin B12 och vitamin D för att få en extra närings uppsving. Sojaprodukter är vanligtvis berikade med sådana vitaminer och mineraler. Om din kost saknas i berikade livsmedel, blanda några berikade tofu in med din nästa vegetabiliska stek eller soppa för extra smak och näringsvärde.

Ät din Protein

Konsumera bönor, nötter och frön varje dag för en bra källa till protein i kosten. Protein är en av de viktigaste sakerna som en dåligt planerad vegetarisk kost kan utesluta säger Brenda Davis, författare till "The New bli Vegetariskt:. The Essential Guide till en hälsosam vegetarisk kost" Top din kost häftklamrar såsom soppor och sallader med nötter, bönor och frön för att ge din kropp att extra protein boost. Jordnötssmör är en annan källa till protein för en vegetarisk diet; har en skiva rostat bröd toppad med 2 msk. av jordnötssmör för att vitalisera dina muskler.

Ta dina vitaminer

Dagliga multivitaminer innehåller vitaminer och näringsämnen som kroppen behöver för att upprätthålla god funktion. Enligt Vesanto Melina och Brenda Davis, författare till "The New bli Vegetariskt: The Essential Guide till en hälsosam vegetarisk kost," en bra daglig multivitamin bör vara en stapelvara i och vegetarisk kost. Välj en multivitamin som passar din kön och åldersgrupp för bästa resultat som dessa produkter är anpassade till vad din kropp behöver för att stödja sig på din ålder. Om du är gravid, ammar eller har någon annan störning som skulle orsaka att kroppen kräver mer näring, rådgöra med vårdpersonal att välja den bästa multivitamin för dig.