XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Volleyboll är en populär sport som spelas på gym, på gräs och på stranden. Volleyboll verkar mycket enkelt vid första anblicken: Allt du behöver göra är att slå bollen över nätet där din motståndare inte kan nå den. Spela volleyboll, men lär snart att det finns komplexa strategier och färdigheter som behövs för att lyckas. Det är därför praxis är oerhört viktigt för konkurrenskraftiga volleybollspelare.

Betydelse

Volleyboll är en sport där upprepning är en nyckel till framgång. Som en volleybollspelare, kommer du att veta när en spik "känns rätt" så fort du träffar det och vet att dina motståndare inte kommer att lämna tillbaka den. Detta beror på att musklerna är utbildade på hur man gör en färdighet genom upprepning. Att hitta rätt swing armen sker genom att träna dina spiknings rörelse dussintals gånger på en dag, genom att ha någon kasta bollen till dig på nätet. Servering är liknande; det kan ta hundratals tjänar med en viss portion stil innan det blir naturligt och framgångsrik. Praxis krävs för att lyckas på volleyboll som du lära dig bra habbits med positionering, muskelkontroll och reaktioner på banan.

typer

Öva för en volleyboll spel finns i flera olika former. Det finns skicklighet borrar där du utövar en särskild aspekt av spelet. Dessa inkluderar spiking, servering och inställning, och passerar. Borrar kan sättas upp där man tränar tillsatta och tjänar till att träffa olika mål på banan. Inställning och passerar bäst utövas med en lagkamrat när du passerar eller ställ in bollen till varandra flera gånger. De flesta spelare värma upp för en volleyboll spel genom att öva inställning och går med en lagkamrat. En annan form av praxis för volleyboll är att spela ett spel. Detta kan vara en del av en organiserad träning, en pickup spel med vänner, eller en konkurrenskraftig spel i en liga eller turnering. Även i spel som räknas för rankingen i en turnering eller ligan, du fortfarande tränar nya färdigheter.

Tidsram

Tid måste avsättas för volleyboll praktiken. Mycket korta träningar kommer inte att lära dig så mycket som utökade dem, eftersom volleyboll är en omgång muskelminne. Öva en färdighet korrekt flera gånger i rad kommer att påverka dina muskler att reagera och utföra den skicklighet på samma sätt varje gång. Detta minne av dina muskler ökar med upprepning i en session. Öva i kortare sessioner kan minska den mängd tid för upprepning. En bra volleyboll övning är mellan 1 och 2 timmar.

fördelar

Öva din volleyboll färdigheter förbättrar muskelminne när du spelar volleyboll samt din mentala aspekten av spelet. Volleyboll är en omgång fysisk förmåga och mental snabbhet. Att kunna lära sig att läsa din motståndares och där de kommer att slå bollen baserat på deras kropp vinkel, hoppa eller axel positionering är mycket viktigt. Detta kan endast läras genom att titta på och delta i många spel och praxis. Ju fler volleyboll spel du spelar in, desto snabbare kommer du att kunna analysera mentalt vad som händer på banan och placera dig själv i bästa läge både defensivt och när attackerar.

Varning

Kom ihåg att säga "övning ger färdighet" är inte nödvändigtvis sant. Den korrekta säger är "perfekt övning ger färdighet." När du practicie, se till att du koncentrera sig på spelet. Om du tränar i en lat sätt och inte vara uppmärksam på din kropp vinkel, läsa dina motståndare och reagera på rätt sätt, kan du lära dig dåliga habbits. Öva dåliga vanor också lär din muskler muskelminne, och muskelminne dåliga habbits kan vara en svår sak att bryta. Ett exempel på detta är att göra en hand eller arm gräver när du enkelt kan göra dem med båda händerna eller armarna för bättre kontroll. En annan är dykning att se bra ut när du kan lika gärna spela volleyboll utan dykning för det.