XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man behandlar ett barn med vattkoppor


Vattkoppor, mer känd som vattkoppor, sker oftast under barndomen. Föräldrar kan behandla obekväma all-over-kroppen kontrollampa blåsor med enkla hem behandlingar utan läkarbesök eller sjukhusvistelse. Dessa tips guida en vårdgivare genom att man på vattkoppor erfarenhet drägligare för lidande barn.

Instruktioner

1 vaccinera barn som en del av vaccinationsschemat på ca 12 månader. Vacciner är 85% till 100% effektiv för att förhindra ett vattkoppor utbrott beroende på svårighetsgraden av sjukdomen. Även med vaccinet, kan vissa barn utvecklar en mild fall varar en kortare tid med färre blåsor.

2 Ge barn paracetamol (Tylenol) eller ibuprofen (Alvedon) till barn som lider av en feber i samband med vattkoppor. Barn utvecklar en feber, huvudvärk, magont eller aptitlöshet om två dagar före pox visas och upprätthålla dessa symptom i ungefär två till fyra dagar efter det att blåsor visas.

3 Förhindra barnet från repor och infektera blåsor genom att ge honom / henne ett oralt antihistamin som barns Benadryl eller havregryn bad. Aveeno havregryn bad effektivt lindra klåda och är säkert även för spädbarn och barn. Sätta strumpor eller vantar över en spädbarnets händer eller skärfingernaglar kan skada på huden genom att skrapa.

4 Underhåll barnet med pussel, brädspel, böcker, videospel och så att han eller hon kommer hem från skolan från en till två veckor och blivit ganska uttråkad.

5 Besök barnläkare om barnet är äldre än ett år gamla och har inte vaccinerats. Läkaren kan ordinera antiviralt läkemedel och administrera vaccinet med en tidig diagnos.

Tips

  • Vattkoppor är allvarligare hos barn med eksem, en solbränna eller astma.
  • Besöka en läkare om ett syskon kontrakt vattkoppor efter den andra syskon för antiviralt läkemedel, eftersom det andra barnet fall är vanligtvis svårare.
  • Ge inte barnet acetylsalicylsyra.