XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Zinktillskott Biverkningar

Översikt

Enligt National Library of Medicine, var zinktillskott används av de gamla egyptierna och fortsätta att användas i dagens moderna medicinen. Zinktillskott har hundratals medicinska fördelar, och är ofta ordinerats av läkare. Däremot kan zink också ha biverkningar som kan orsaka mer skada än nytta.

Frossa och feber

Ibland kommer frossa och feber inträffar när man tar zinktillskott, även om dessa är sällsynta fall. National Institutes of Health rapporterar att feber sätter vanligtvis när det finns en toxicitet som orsakas av att ta för mycket zink. Däremot kan en feber också orsakas genom att ta mediciner eller kosttillskott som negativt interagerar med zink doseringen. Dessutom kan ta för mycket zink leda till infektioner i hjärtat eller andra organ och feber kan vara ett tecken på en allvarlig infektion. Doseringen av zinktillskott för de flesta människor är mellan 5 milligram till 20 milligram. Om du tar zinktillskott och plötsligt har feber eller frossa, sluta ta medicinen och kontakta läkare.

Bröstsmärta / hjärtproblem

Zinktillskott har en bieffekt av att orsaka halsbränna eller matsmältningsbesvär. Bröstsmärta kan också vara ett tecken på att du har överdoserat på zinktillskott. Vara mycket försiktig och följa din läkares rekommendationer om doseringen för villkoret du tar zink för är kritisk. I stora mängder, med en 100 milligram dos regelbundet, till exempel tillägget kan leda till hjärtproblem. Vissa människor har haft en förkalkning av en ventil i hjärtat när man tar för mycket zink.

Urinvägarna

Enligt NIH, har höga halter av zink visats orsaka urinvägskomplikationer. När en person tar höga doser av zink - över den rekommenderade dagliga dosen av FDA eller läkare - urin komplikationer kan uppstå, såsom: urinvägsinfektioner, urinretention. Det kan också orsaka en ökning av kalcium uppbyggd och detta kan leda till njursten. Några av dessa villkor har varit tillräckligt allvarliga för att orsaka sjukhusvistelse och även kirurgi. Försiktighet bör iakttas vid användning av zink om du är benägna att urinvägsinfektioner och inte ta zink utan råd från en läkare om du redan är benägna att njursten, har haft en njurtransplantation eller dialys.

interaktioner

Zink kan interagera med mediciner för kolesterol förvaltning. NIH rapporterar att ta zink med HDL och LDL lipoproteiner och triglycerider kan orsaka en sänkning av HDL (bra) kolesterolnivåer. Dessutom kan vissa tillägg eller koffein orsakar blodtryck att sjunka. Det kan också vara biverkningar relaterade till hjärt läkemedel, såsom Captopril och Vasotec, men det återstår att fler studier som gjorts på denna växelverkan. Om du redan lider av en hjärtproblem, kontakta din läkare innan du tar detta tillägg.