XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Korrekt fotarbete i boxning sätter dig i stånd att attackera och försvara. Du måste lära sig att hålla din vikt balanserad och centrerad när du flyttar i olika riktningar. Följ dessa steg för att lära sig korrekt boxning fotarbete.

Instruktioner

1 Komma i läge. Om du är högerhänt, bör din högra fot är bakom dig, och om du är vänsterhänt din vänstra fot ska vara på baksidan.

2 Stå på bollar av fötterna, men inte alltför högt på tårna. Detta gör att du kan enkelt flytta med bibehållen stabilitet.

3 Gå framåt. Skjut bort bollen på bakre foten och gå framåt en halv steg med din främre fot.

4 Backa. Från din grundläggande hållning, skjuta ifrån med främre foten och steg bakåt med ryggen foten ett halvt steg.

5 Gå till vänster och höger. När du flyttar till vänster, skjuta ifrån bollen på högerfoten och flytta din vänstra fot ett halvt steg åt vänster. Skjut bort med vänster fot för att flytta åt höger.

6 Shuffle höger och vänster. Fötterna ska vara höftbredd och parallellt. Axlarna rakt möta din motståndare. Blanda till vänster genom att trycka bort med höger fot och stega med vänster. Blanda till höger genom att trycka bort med din vänstra fot och stega med höger. Ändra riktning ofta.

7 Svänga. Kom i boxning hållning och flytta din vikt till bollen på främre foten. Skjut bort den bakre foten och vrid på din främre fot ett kvarts varv åt höger eller vänster.

Tips

  • Praxis fotarbete framför en spegel och i boxningsringen.
  • De flesta högerhänta boxare har lättare för att gå till vänster. Detta är ett bra drag om du kämpar en vänsterhänt boxare eftersom du är på väg bort från din motståndare makt.