XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

E. Coli infektion i urinblåsan


Infektioner i urinblåsan (även kallade cystit) hänvisar till en inflammation i urinblåsan. Du kan också höra urinvägsinfektioner som används som ett generellt sätt att beskriva någon inflammation i urinvägarna, inklusive njurar eller urinröret. Oftare än inte, bakterien Escherichia coli är orsaken till en urinvägsinfektion.

E. coli

Termen Escherichia coli (förkortas till E. coli) hänvisar till en grupp av bakterier som finns i de lägre inälvorna av varmblodiga djur. De är viktiga för matsmältningen och visa upp nästan omedelbart efter födseln. I själva verket kommer den första E. coli koloniserar den nedre tarmen hos ett spädbarn så snart han får i livsmedel. E. coli förblir närvarande under resten av sitt liv. När denna bakterie lämnar kroppen, kan det bara överleva under en mycket kort tid.

orsaker

E. coli är närvarande i tjocktarmen och kan hittas i avföringen också. Därför finns det nästan alltid E. coli nära anus. Ibland reser de bakterier eller sprids från avföringen, anus eller tarmarna till urinröret. Urinröret är ett litet rör som ansluter till blåsan och ger en utgång för din urin. Detta är ofta öppningen genom vilken E. coli sprids i urinsystemet. Väl inne, om ditt immunsystem inte dödar bakterier fäster till urin foder. E. coli reproducerar och kan arbeta sig upp urinsystemet, som påverkar urinröret, urinblåsan och njurarna.

symptom

E. coli blåsa infektionssymtom involverar ofta urin. Din urin kan visas mörkare eller smellier än vanligt. Det kan också vara grumlig eller färgat av blod. E. coli kan irritera nervändar i blåsan och ge dig lust att urinera ofta, även om liten eller ingen urin kommer att komma ut. Du kan också uppleva nedre delen av ryggen och bäckenet brännande, kramper eller smärta.

Behandling

E. coli urinvägsinfektioner kan behandlas på flera olika sätt. Du kan ta en over-the-counter medicin för att behandla symptomen som ditt immunförsvar hanterar infektionen. Det finns några som använder tranbärsjuice terapi för att spola ut sina system och hjälpa deras immunförsvar tar hand om de invaderande E. coli. De flesta vårdgivare kommer att förskriva en kurs av antibiotika, såsom amoxicillin. Oavsett kuren, bör symptomen inte pågå i mer än ett par dagar. Om de gör det, kan det innebära att din infektion har försämrats.

Förebyggande

Förhindra en E. coli urinvägsinfektion innebär att förhindra spridning av E. coli från avföringen och anus. Torka aldrig tillbaka till fronten, eftersom det kan främja spridningen av bakterier. Håll dina könsorgan rena och torra. När du rengör ditt könsorgan, undvika tvål med färgämnen eller doftämnen, eftersom de kan irritera urinröret och bjuda infektioner i urinblåsan. Bär inte åtsittande underkläder eller byxor. Använd alltid rena underkläder och ändra det ofta.