XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Varför mitt knä ont när jag Squat?

Knäsmärta när huk är ofta ett symptom på skada eller dysfunktion i ett annat gemensamt. Det finns flera möjliga orsaker till smärtan. Dessa orsaker innebär ofta bristande rörlighet vid ankeln eller höftleder. Denna orörlighet kan leda till att du flytta mer av huk påfrestningar knäna, vilket leder till överanvändning skador. Rådgör med din läkare för en ordentlig diagnos av din smärta.

Full vs Partiell Range-of-motion knäböj

Du kanske har hört råd att man inte ska sitta på huk något lägre än där låren nå parallellt. Rädslan var att ju mer akut knävinkel du når under en samtidig ökning onödigt tryck på patella. Men stoppa knäböj på parallella eller ovan inte engagera höftböjaren muskler och koncentrerar skjuvkrafter över knäet. Av denna anledning är det viktigt att utveckla ett komplett utbud av rörelsemönster satt, även innan användning av vikt.

fotled Orörlighet

Om du hittar hälarna lyfta från golvet när du når botten av en knäböj, anklarna saknar den flexibilitet som krävs för rörelsen. Fotled orörlighet kan orsaka vinkelrotationen som ska förekomma på fotleden att flytta uppåt till knäleden, vilket ökar arbetsbördan för knäna för varje knäböj repetition. Rigida vrister kan också våld minska din rörelseomfång. Minskad rörelseomfång ökar igen skjuvkrafterna över knäna.

gluteala Inaktivitet

Din sätesmusklerna är ett komplex av muskler som arbetar för att förlänga benen på höftleden, och externt rotera lårbenet. Inaktivitet av sätesmusklerna är mycket vanligt om du tillbringar större delen av dagen sitter ner. Om dessa muskler är inaktiva, är den roll som hip förlängning antas av muskler som roterar din lårbenet internt. I dessa fall kommer knäna har en tendens att kollapsa inåt när huk, vilket kan orsaka onaturliga påfrestningar din knäled, vilket slutligen resulterar i smärta.

Höftböjarmuskelaturen och patellatendinit

Liksom inaktivitet dina glutes, är täthet i din höftböjarmuskelaturen ett vanligt problem som uppstår från att sitta hela dagen. Din rectus femoris är en av cheferna för quadriceps, som ansvarar för att utvidga ditt knä. Rectus femoris också hjälper böja höften; som sådan, korsar det både knäet och höften. Täthet i denna muskel kan orsaka ojämn spänning på knäskålen, vilket resulterar i smärta eller till och med patellar avvikelse.