XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Livsmedel som orsakar gula tänder

Översikt

Gulnande tänder kan vara ett tecken på åldrande, men de kan också vara ett tecken på att din kost är hög i livsmedel som färgas tänder. Emalj av tanden är vit, och det underliggande skiktet, som kallas dentin, är gul. Om emaljen bär av tanden, kontakta din tandläkare. Men om emaljen är intakt, kan du försöka skära ned på livsmedel som orsakar gula tänder.

Kaffe och te

Om du dricker kaffe eller te, kan du skada dina tänder. Mycket varma drycker kan orsaka mikrosprickor i din tandytan, avslöjar den gula ytan nedanför. Dessutom kan förändringen i temperatur orsaka att ytan av tanden för att expandera, så att fläckar sedimentera in i emaljen. Den mörka färgen på kaffe eller te fläckar vita emaljen på tänderna. Om du har mycket grov emalj eller dålig tandborstning och tandtråd vanor, kommer färgning ske snabbare.

bär

Bär djupa, naturliga färger som färgas emaljen som omger tänderna. Och deras sockerhalt är ofta hög, vilket kan leda till gulnande med tiden. Körsbär, björnbär och blåbär är särskilt problematiska. För att avgöra om ett bär kan ge fläckar på tänderna, ger det ett enkelt test: Om du är orolig för droppande saft på din skjorta, så ska du också vara bekymrad över det kvar på tänderna. Njut av bär, men borsta tänderna direkt efteråt för att förhindra gulfärgning av dina tänder. Om en borste är inte tillgänglig, sedan skölja munnen med vatten för att undvika att de bär saft och socker på ytan av tänderna.

curryrätter

De djupa röda och gula av curry gör för en härlig maträtt; Men, de levande färger fläckar även tänderna. Det bästa sättet att bekämpa alla fläck kvar på tänderna är att undvika att äta denna krydda helt och hållet. Men om du älskar en bra curry, borsta tänderna direkt efter avslutad måltid för att ta bort eventuella fläckar. Om du inte har en tandborste till hands, skölja munnen med vatten.

Läsk

Soda innehåller syror som bokstavligen äter bort på emaljen på tänderna, vilket tänderna visas gul. Om du måste dricka läsk, använder ett sugrör för att begränsa mängden soda som berör ytan av dina tänder. Drick vatten omedelbart efter att ha avslutat en läsk, och skölja munnen för att minimera socker som finns kvar på tänderna. De socker jäsa och bygga in plack, som också skadar tänderna.