XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Proteinrik kost har hyllats som ett sätt att quicxkly förlorar mycket i vikt snabbt. Men det finns också faror i en diet saknar kolhydrater som finns i frukt, grönsaker och spannmål. Dessa närings planer kräver också en diet kretsar kring rött kött och hög fetthalt mejeriprodukter - inte det mest hälsosamma alternativ för att njuta vid matbordet i stora mängder. Det verkar som om ordspråket "allt med måtta" gäller för dieter som är höga i protein men inte mycket annat.

Kort sikt

Strax efter start en proteinrik diet, kan du uppleva trötthet i samband med en minskning av kolhydratintag. Du kan också uppleva huvudvärk till följd av en begränsad diet som inte ger kroppen med blandningen av näringsämnen den behöver för att fungera optimalt. En kost rik på protein kan också ha orsaka uttorkning, vilket leder till utmattning och huvudvärk.

Viktminskning

Även om du kanske initialt förlorar mycket i vikt på en proteinrik diet, det mesta är faktiskt vatten vikt. Dessutom är det svårt att upprätthålla en sund tyngd när du avslutar en restriktiv diet, särskilt eftersom den mat du nu vana vid att äta är högre kolesterol och fett. I själva verket kan dina kolesterolnivåer faktiskt vara högre efter diet än de var innan du började.

Mättat fett

Även om det är allmänt rekommenderas att 10% av din totala dagliga näringsintag kommer från mättat fett, kan en proteinrik diet har så mycket som 25% mättat fett. Detta kan bidra till förhöjda kolesterolnivåer, vilket kan leda till hjärt-kärlsjukdom.

njur~~POS=TRUNC

Proteinrik kost har kopplats till nedsatt njurfunktion. En diet där 35% av kalorierna kommer från proteinkällor (ADA rekommenderar mindre än 20%) innebär en påfrestning på njurarna på grund av extra avfall ärendet släpps ut i urinen. Uppbyggnaden av sura ämnen, en process som kallas ketos, kan kulminera i en diabetiker nödsituation - särskilt om du har en befintlig njursjukdom som du kanske inte ens vet om.

Bone Loss

Forskare har funnit ett samband mellan stora mängder animaliskt protein och benskörhet. Man tror att kost rik på protein och låg i kolhydrater tömmer urin kalcium, vilket kan leda till benfrakturer. En studie vid University of Texas fann att under underhållsfasen av dieten, var benförlust mer än 55% över den genomsnittliga kalcium förlust.