XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Lösningar på effekterna av ensamstående förälder Familes om barn

Ensamstående föräldrar står inför enorma utmaningar. Ofta måste en frihetsberövande förälder uppfyller roller huvudleverantör och vårdgivare utan förmånen av en partner. Det är en svår uppgift under de bästa förhållanden. Det är dock möjligt att minimera effekterna av enstaka föräldraskap på dina barn. Genom att hålla ditt fokus på det bästa för dina barn, utnyttjande av resurser och ta väl hand om dig själv, kan du ge en säker, vårda hemmiljö för din familj.

finansiella effekter

"Ensamstående mödrar har de högsta nivåerna av fattigdom i alla demografiska grupper", enligt den Helpguide webbplats. Många gånger, barn upp i en förälder lider mer allvarliga hälsoproblem när vårdnadshavaren inte kan förse dem med rätt kost och sjukförsäkring. Dessutom barn till ensamstående föräldrar löper större risk för inblandning i farliga beteenden, såsom läkemedel, alkohol, brottslig verksamhet eller självskada på grund av bristen på lämplig vuxen tillsyn. För att övervinna effekterna av begränsade ekonomi bör ensamstående föräldrar söka samhällets resurser för att komplettera de behov som deras familjer, inklusive organ som kan hjälpa dem samla förfallna underhållsbidrag. Frånvarande föräldrar är fortfarande ansvarig för att stödja sina barn. Utnyttja statligt finansierade program barnomsorg och medicinska och tandvårdsförsäkringen planer för att underlätta en del av den finansiella belastningen på din familj. Även involvera barnen i efter skolan program som kommer att hålla dem aktiva och säkert under de timmar du måste arbeta.

känslomässiga effekter

Barn till ensamstående föräldrar hem känner sig ofta ensam, rädd, orolig och ledsen, särskilt som svar på en skilsmässa situation. Enligt Helpguide hemsida, är det inte ovanligt för ett barn att skylla sig själv för hennes föräldrars beslut att dela upp. Även om ditt barn förstår dina skäl för skilsmässa, hon kommer fortfarande att sörja förlusten av daglig kontakt med icke frihetsberövande förälder. Extrem sorg, ilska eller felplacerade skuld kan leda till ditt barn agerar ut eller blir deprimerad. Det är viktigt att hon förstår att trots förändringen i familjestrukturen, har hon fortfarande en familj. Du och din före detta make ska förklara för ditt barn att hon kommer att fortsätta att njuta av en nära, kärleksfull relation med er båda. Du kan lugna en del av sin rädsla och sorg genom att presentera en enad front, tala sanningsenligt och svara på hennes frågor och problem med tålamod och känslighet.

Föräldra stress och depression

Ensamstående föräldrar är ofta så förbrukas av kraven på att tillhandahålla och ta hand om sina familjer som de börjar att försumma sig. Naturligtvis är din första oro välbefinnande dina barn, men den fysiska och känslomässig utmattning som medföljer ignorera dina egna behov är ett hot mot stabiliteten i din hemmiljö. Du måste göra din hälsa en prioritet. Ta hand om dig själv genom att äta en bra kost, att få tillräcklig vila och att öva på en regelbunden basis. Aktiviteter såsom löpning, vandring, cykling eller simning hjälper dig att hantera stress, förutom att hålla kroppen frisk, enligt Helpguide webbplats. Dessutom vänder sig till familj och vänner när du behöver prata. Du behöver en säker plats att uttrycka dina känslor av ilska, sorg, ensamhet eller frustration. Låt människor som älskar dig för att erbjuda deras komfort och stöd.