XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Ätstörningar och amp; gum Chewing

Individer som drabbas av ätstörningar ta bantning till det yttersta i försök att kontrollera sin vikt och form. Många engagera sig i farliga metoder, däribland svår kalorirestriktion, tvångsmässig motion och självframkallade kräkningar. Subtila tecken kan också indikera oordnad matvanor. En i synnerhet är överdriven tuggning av sockerfritt tuggummi. Vad traditionellt avsett för frisk andedräkt har blivit en metod för viktkontroll bland kosten besatt, av vilka de flesta är kvinnor. Medan sockerfritt tuggummi i allmänhet betraktas som säkra, även främjas för tandhälsan när tuggas med måtta, överdriven konsumtion ses vanligen hos patienter med ätstörningar optioner oro.

näringsprofil

Individer som drabbas av en ätstörning konsumera i genomsnitt fyra gånger mer socker tuggummi per vecka än en vanlig människa, som redovisas i maj 2006 frågan om "International Journal of Eating Disorders." Ett antal skäl har föreslagits till varför personer med ätstörningar tugga så stora mängder av gummi, den främsta förklaringen är den näringsprofil tuggummi. Socker tuggummit innehåller ett obetydligt antal kalorier och saknar alla andra näringsämnen, inklusive kolhydrater och fett. Bristen på mat energi gör sockerfritt tuggummi tilltalande för dem som drastiskt begränsa sitt kaloriintag.

livsmedelsersättning

I extrema insatser för att minska energiintaget, personer med ätstörningar ofta ersätta socker tuggummi för livsmedel. Fysiologiskt, handlingen att tuggummi uppfyller tillfälligt hungerpangs, men effekten är kortvarig. Handlingen att tugga signaler till kroppen att maten är på väg, att inleda produktionen av spott enzymer och magsyra. Men när maten inte är förutsatt att dessa ämnen inte bryts ned omedelbart och deras närvaro förlänger känslan av hunger. Denna känsla utlöser en person med ätstörningar att smälla en annan bit tuggummi i munnen, i hopp om att lindra obehaget.

Gum tugga används också för att hantera de sociala trycket att äta. Måltid gånger kan vara särskilt stressande för någon med en ätstörning om uppmärksammas hur mycket eller hur lite hon äter. Samtidigt plocka på mat, kan hon konsekvent tugga tuggummi i ett försök att se ut som om hon är i själva verket äta en vanlig måltid.

Gum Chewing and Brain Signaler

Hjärnans kemi uppmuntrar individer med ätstörningar att ständigt nå för en annan tuggummi. Som beskrivits i maj 2006 frågan om "Journal of International ätstörningar," en semistarvation tillstånd, såsom är vanligt i anorexia nervosa, ger en ökad känslighet för smak och lukt, kallad orosenory stimulering. Eftersom rädslan för viktökning hindrar personen med ätstörningar från att konsumera en tillräcklig mängd mat för att tillfredsställa detta begär är tuggummi tugga ersättas.

Den fysiska handlingen att tugga kan själv bidra till överdriven användning av tuggummi hos personer med ätstörningar. En studie från 2005 publicerades i "Journal of Medical och Dental Sciences" hittat rytmiska natur tuggummi tuggar att öka serotonin produktionen. Serotonin, en signalsubstans i hjärnan som ökar känslan av välbefinnande, är ofta störs hos personer med depression, ångest och ätstörningar. Således för dessa indivduals tjänar en ökning av serotonin produktion som en positiv förstärkning för upprepad tuggummi tugga.

specifika faror

Förutom de fysiska och känslomässiga konsekvenserna av ätstörningar är specifika risker förknippade med överdriven tuggummi tugga. Socker tuggummin ofta sötad med sorbitol, en sockeralkohol lägre energi än vanligt socker beror delvis på dess dåliga absorption i tunntarmen. Sorbitol är en laxerande, och när konsumeras i stora mängder kan orsaka en mängd av gastrointestinala problem, inklusive uppblåsthet, buksmärtor och kronisk diarré. Farorna av överdriven sorbitol intag belystes i en artikel, som publicerades i januari 2008 offentliggörandet av "British Medical Journal." Allvarliga tarm frågor direkt relaterade till studie deltagarnas stort intag av sorbitol, ofta uppemot 30 g per dag, eller mängden sorbitol finns i cirka 24 stycken sockerfritt tuggummi. Det faktum att de med ätstörningar vanligtvis missbruka laxermedel för att främja viktminskning föreningar ytterligare farorna med överdriven sockerfritt tuggummi tugga. Uttorkning och elektrolyt obalanser till följd av missbruk av laxermedel kan visa sig ödesdigert.

Konstant tugga tuggummi kan leda till käken problem, inklusive käkleden (TMJ) störningar, som orsakar kronisk smärta.

Varken tuggummi överdrivet eller med måtta stöder normalt ätande praxis för personer med ätstörningar. Den konstgjorda sötma och orosensory stimulering från socker tuggummin tillåter inte normal hunger reglering och kan störa lärde association mellan mat sötma och kaloritäthet.