XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Övningar för Wrist Flexibilitet

I de flesta fall kommer frågan om handleden flexibilitet sannolikt aldrig över ditt sinne tills du har lidit en skada eller utvecklat ett tillstånd som tar bort det. Med flexibilitet i handlederna gör lyft, gripande och vridning i det dagliga livet lätt att hantera. Problem som överanvändning skador eller artrit kan göra de små handleden åtgärder du tar för givet ganska smärtsamt. Bibehålla flexibiliteten i handlederna är lätt om du gör några regelbundna övningar.

Böjning och sträckning av handleden

Många dagliga aktiviteter och sporter kräver att du använder de böj- och sträck musklerna i handleden. Att sträcka dessa muskler, lägga underarm på en bänk eller bordsskiva och hänga handen över kanten, med handflatan vänd mot golvet. Böj handleden upp, så fingrarna pekar på taket, håll under några sekunder, sedan böja ned och håll. Du ska känna en mild sträcka utan smärta. Upprepa 10 gånger på varje handled.

Rotation av Underarms

Handled rotation är en rörelse som används varje gång du måste vrida eller slå något som ett dörrhandtag eller skruvmejsel. För att bidra till att göra rotationsrörelsen lättare ta med armbågen till din sida, med armen böjd i 90 graders vinkel. Håll din hand och rotera handleden, så långt du kan i endera riktningen, är handflatan uppåt och sedan nedåt. Upprepa 10 gånger på varje handled.

Sida till sida

Även om det inte händer ofta, handleden rör sig ibland i en sida till sida mode. Att sträcka dessa särskilda muskler, lägg armen på en bänk eller bord med handflatan nedåt. Böj handleden så att dina tummen rör sig mot din kropp, sedan åt andra hållet, så din pinky flyttar ut mot armbågen. Håll varje stretch i några sekunder, och göra 10 på varje handled.

tendon Stretch

Senor i händer och fingrar är naturligtvis nära samman med handleden åtgärder. För att ge dem en bra sträcka, är handleden hålls rak, med fingrar sträcks rakt ut. Håll den där och känner en sträcka, sedan böja alla fingrarna på knogarna så fingertopparna vidrör toppen av handflatan. Håll den positionen, sedan sträcka ut dem igen. Upprepa 10 gånger på varje hand.

Extensor och Flexor Pull

För att verkligen ge extensor och flexor musklerna i underarmarna och handlederna en sträcka, använd den andra handen och hjälpa dem. Håll ut armen framför dig med handflatan nedåt. Placera handflatan av din andra hand på knogarna och tryck försiktigt inåt. Du kommer att känna en sträcka på toppen av handleden. Att sträcka botten, vända handen över så handflatan är upp, och ta fingrarna och dra dem in mot kroppen. Håll varje stretch i flera sekunder och göra 10 på varje hand.