XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Alfa-liponsyra eller tioktinsyra är en antioxidant som används för att hjälpa till att bekämpa medicinska tillstånd som nerv problem som kan uppstå från diabetes, skadade lever, degenerativa sjukdomar och även åldrande. Det anses vara en super-antioxidant, och i det oxiderade eller reducerade tillståndet, är det känt som R-alfa-liponsyra. R- formen är fett- och vattenlösliga och kan transporteras över cellmembran, bland annat i hjärnan. Forskare från Linus Pauling Institute och University of Maryland visar att ren form eller R- form av alfa-liponsyra är effektivare än den syntestiska formen.

typer

Alfa-liponsyra förekommer i tre former: R-liponsyra (RLA), en naturligt förekommande förening som produceras i kroppen, S-liponsyra, en biprodukt från kemisk syntes, och alfa-liponsyra, en 50/50 blandning av R och S. Alpha-liponsyra är syntetisk och är den ursprungliga formen som används som vitaminer och kosttillskott, och i de flesta forskning.

Historia

Alfa-liponsyra upptäcktes på 1930-talet och ansågs vara en vitamin. År 1988 visade forskning som alfa-liponsyra är den enda antioxidant känd för att arbeta i både fett- och vattenlösliga vävnader, och i slutet av 1990, var det klassas som ett komplement.

Betydelse

Enligt LE Magazine, är bara R delen av alfa-liponsyra biologiskt aktiva och du behöver inte så mycket för att få antioxidanten och neuroprotektiva fördelar. Linus Pauling Institute fann att "ta R-liponsyra var effektivare än racemisk alfa-liponsyra och S-alfa-liponsyra, i att förhindra grå starr hos råttor."

funktioner

De viktigaste funktionerna av alfa-liponsyra är att fungera som en kraftfull antioxidant, förstör fria radikaler i kroppen, och att regenerera andra antioxidanter, såsom vitamin C och E. Alpha-liponsyra ökar också bildandet av glutation (GHS), en annan viktig antioxidant som vanligtvis minskar med åldern och är avgörande för vita blodkroppar och levern, där det hjälper till med avgiftning och eliminering av fria radikaler.

källor

Källor av alfa-linoic syra innefattar tillskott, livsmedel såsom broccoli, spenat, tomater, ärtor, brysselkål, riskli, äggula, nötlever, oxhjärta och nötkött njure.

Dosering

Stora mängder av alfa-liponsyra bör tas under en läkares riktning. Om du väljer att ta en alfa-liponsyra tillägg, är det säljs i syntetisk form eller R-alfa-lipoic. Kontrollera hälsokostaffärer. För allmänhet friska människor, rekommenderar Linus Pauling Institute en daglig dos av 200 mg till 400 mg per dag av racemisk liponsyra. Om du tar R-formen, kanske du bara behöver hälften av dosen.