XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Föräldraskap barn utan belöningar eller bestraffning

Belöningen / straff strategi som vi ofta använder för att höja husdjur kan verka olämpliga för barn. Vissa föräldrar fruktar att dessa former av förstärknings vissa beteenden kan forma barn till oönskade vuxna eftersom belöningar uppmuntra girighet och straff gör barn rädd. Men utan belöningar och straff, föräldrar avfärda två verktyg som kan hjälpa visa barn som beteenden är lämpliga och som är olämpligt.

Definiera belöningar och straff

Belöningar behöver inte vara mutor och straff inte behöver resultera i tårar. Belöningar och straff är former av förstärkning vissa typer av beteenden. Belöningar kan vara beröm eller tid tillsammans. Straff kan vara en diskussion om varför föräldrar sätter gränser och hur dessa gränser är till förmån för att skydda barn. Föräldrar som är obekväm med att ge belöningar och straff kan överväga att omdefiniera dessa termer istället för att ge upp på dem alla tillsammans.

Undvika belöningar och straff

Problemet med att undvika belöningar och straff ligger i saknar andra verktyg för att forma ett barns beteende. Belöningar och straff slog ett system som är inbyggt i utvecklingen av den mänskliga hjärnan. Ett barn som får en belöning eller bestraffning gör orsakssamband, så att säga, "Jag var artig i en tråkig situation och fick beröm från mina föräldrar" eller "jag var oförskämd och gjorde mina föräldrar upprörd." Barnets hjärna länkar automatiskt hennes handlingar till föräldrarnas reaktioner. Så, om du väljer att undvika att ge någon form av belöning eller bestraffning, du oavsiktligt visar ditt barn att deras handlingar har liten eller ingen konsekvenser, enligt boken, "21st Century psykologi. En referensHandBook"

Resultat av att undvika belöningar och straff

Även om det är förståeligt att många föräldrar vill befria sig från den tid, kostnad och känslomässiga kamp att ge ut belöningar och straff, kan resultaten att göra det vara negativt. I världen utanför barndom, andra kommer att belöna ditt barn för goda insatser och straffa dem för dåliga handlingar. Lärare, till exempel, kommer att straffa råhet och belöna artighet. Om föräldern inte göra samma sak, kommer barnen få dubbla budskap, enligt "21st Century psykologi. En referensHandBook" Samma sak gäller för föräldrar som ger olika reaktioner på samma beteenden. Utan belöningar och straff, kommer ditt barn att vara bakom sina kamrater i att lära vad som är socialt och moraliskt lämpligt.

Bra belöningar och straff

Lösningen på kamp att besluta om att ge belöningar eller straff är att åta sig att endast ge goda, nyttiga belöningar och straff. Bra belöningar är inte mutor, men positiv erkännande för lämpligt beteende. En enkel uttryck för uppskattning är tillräckligt. Enligt Trinity College Dublin Barnforskningscentrets forskning om föräldraskap stilar och disciplin, icke aggressiva straff hjälpa barnen att förstå deras förmåga att självreglera och internalisera värderingar. Bra straff är därför en form av tillrätta barn på ett sätt som stoppar negativt beteende utan att skada ett barn känslomässigt eller fysiskt. Att uttrycka ett barn är hur hans beteende upprör du är lämplig för många beteenden, och för yngre barn, kan time-outer lyckas ta bort barn från en omständighet som är utom kontroll.