XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Epilepsi är ett tillstånd som uppstår när kemiska signaler i hjärnan orsakar anfall. Enligt Mayo Clinic, är epilepsi diagnostiseras när det är återkommande anfall. Epilepsi orsakas av ett antal faktorer och kan leda till många komplikationer om de lämnas obehandlade. Det är viktigt att få rätt behandling för att undvika de negativa effekterna att epilepsi kan ha på ditt liv.

symptom

Några av symtomen vid epilepsi inkluderar förvirring, okontrollerbar ryck i armar och ben och medvetslöshet. Enligt yrkesverksamma från Mayo Clinic, dessa symtom är särskilt farliga om de varar mer än fem minuter, eftersom det kan orsaka hjärnskador.

orsaker

Faktorer såsom genetik, trauma mot huvudet, stroke, demens, prenatal skador och störningar såsom autism och Downs syndrom kan alla spela en roll i epilepsi. Många miljöfaktorer kan spela en roll i de kemiska signaler i hjärnan som orsakar denna sjukdom. Ytterligare riskfaktorer kan innefatta hjärnan infektioner, vaskulära sjukdomar och beslag under barndomen på grund av hög feber.

effekter

Epilepsi kan ha en stor negativ inverkan på ditt liv, speciellt om de lämnas obehandlade. Kramper är oförutsägbara och kan hända när du kör, simning eller helt enkelt gå. Detta innebär en risk för fallande, bilolyckor och andra allvarliga olyckor. Mayo Clinic anges att kramper också kan orsaka komplikationer och missbildningar till fostret. Det är viktigt att tala med din läkare innan du planerar en graviditet om du har epilepsi.

komplikationer

Även om det finns bara några långsiktiga effekter av epilepsi, de som finns är allvarliga. Långvarig kramper kan orsaka hjärnskador, status epilepticus och plötslig oförklarlig död. Status epilepticus inträffar under längre anfall och orsakar dem som har dem bestående hjärnskador och till och med dödsfall. Plötslig oförklarlig död vid epilepsi, men sällsynt, är möjlig i obehandlad eller underbehandlad epilepsi. Enligt Mayo Clinic, detta sker bara i färre än 1000 personer som har tillstånd.

Behandling

Många medicinering behandlingar finns tillgängliga för epilepsi. Dessa mediciner kan bidra till att minska frekvensen av kramper, liksom hur intensiva anfallen är. Även om de har vissa biverkningar såsom utslag, förlust av koordination, trötthet, yrsel och bentäthet förlust, de har också många fördelar. Epilepsi läkemedel minska risken för långsiktiga komplikationer orsakade av tillstånd samt bidra till att minska din chans att ha ett anfall. Mediciner kan anpassas till dina behov.