XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

De flesta förhållanden som orsakar blodproppar hos kvinnor i fertil ålder beror på hormonell obalans. Dessa förhållanden kan också drabba kvinnor i klimakteriet övergången (klimakteriet), eftersom kroppen fortfarande producerar tillräckligt med östrogen för att fortsätta menstruationer. Dessa hälsotillstånd är generellt sällsynt hos kvinnor efter menopaus.

endometrios

Endometrios är ett tillstånd som orsakar livmodervävnaden att växa utanför livmodern. Livmoderslemhinnan kallas endometrium börjar växa på äggstockarna, yttre omkretsen av livmodern, magen, ändtarmen, bäckenfoder och tarmarna. Till skillnad från endometrium i livmodern som kastar varje månad, kommer livmoderslemhinnan växer på andra ställen i kroppen inte kasta, men kommer att svälla och blöda något. Efter denna blödning kommer fläckar av endometriet läka och orsaka blödning igen nästa månad, när menstruationscykeln börjar igen.

Myom

Myom är godartade utväxter som bildar insidan av livmoderslemhinnan väggarna. Dessa icke-cancerösa tillväxter kan visas som en eller flera och de kan variera i storlek från så små som en prick till så stor som en grapefrukt. Enligt Medline Plus, dessa är den vanligaste typen av bäckentumör. Dessutom Medline Plus anges också att myom påverkar en av fem kvinnor i fertil ålder, främst riktar sig till kvinnor över 30 års ålder De vanligaste symtomen av myom är blodproppar och kraftiga blödningar.

livmodern polyper

Livmodern polyper är klotformad utväxter som bildar från livmoderväggarna, och hänger ned i livmoderhålan. Dessa godartade utväxter varierar i storlek från storleken på en solrosfrö till storleken av en golfboll. Orsakerna till livmodern polyper är okända, men de har visat sig vara östrogenkänsliga. Symtom på livmodern polyper är oregelbundna menstruationer, blödningar mellan perioderna, kraftiga blödningar (med eller utan blodproppar) och infertilitet.

Missfall

Ett missfall inträffar när en graviditet slutar före 20 veckors märke (spontan abort). En spontan abort inträffar när en graviditet slutar naturligt utan elektiv terminering. Missfall har flera orsaker, de vanligaste orsakerna är hormonproblem, infektioner, fysiska problem med mödrarna reproduktiva organ, immunsvar frågor, vissa sjukdomar och okontrollerad diabetes. Symtom på missfall är låg ryggsmärta, buksmärta, vaginal blödning, passerar blodproppar, vävnad eller clotlike material.

Tung menstruation

Menorragi är rikliga menstruationer. Enligt Womentowomen.com kraftiga blödningar och koagulation är vanliga problem för flera kvinnor. Orsakerna till kraftiga blödningar varierar kvinna till kvinna, men det vanligaste är hormon obalans, muskelknutor, klimakteriet (menopaus övergång) och hypothalamus dysfunktion. Tecken och symptom på menorragi är menstruationer som varar mer än 10 dagar, flöde som innehåller blodproppar, konstant smärta, trötthet och anemi.