XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vilka är fördelarna att reglera OTC-läkemedel?


Miljontals människor är beroende av över disk (OTC) läkemedel för vanliga sjukdomar som förkylning, feber eller ryggvärk. I USA har Food and Drug Administration (FDA) fastställs vissa kriterier för säkra och effektiva läkemedel som receptfritt läkemedel beslutsfattare måste uppfylla.

Funktioner

FDA har godkänt cirka 270 aktiva ingredienser som anses säkra och effektiva i receptfria läkemedel. Drogmakers måste också uppfylla vissa doseringskrav som fastställts av tillsynsorganet.

Säkerhet

Till skillnad från receptbelagda läkemedel, som administreras av en läkare, receptfria läkemedel är allmänt tillgängliga på butikshyllorna. Regulatorer hålla sig till en "bredare säkerhetsmarginal" på receptfria läkemedel av denna anledning, enligt Consumer Healthcare Products Association.

Kosta

Människor som söker befrielse från symptom på vanliga sjukdomar och vissa sjukdomar kan undvika kostnaden för ett läkarbesök genom att köpa receptfria läkemedel och kan fortfarande ha förtroende för att läkemedlet uppfyller nödvändiga kriterier. Även receptfria läkemedel är i allmänhet billigare än receptbelagda läkemedel.

typer

FDA har ett brett utbud av läkemedel inom OTC läkemedel paraply. Förutom acetylsalicylsyra och paracetamol, måste vissa själv hygienartiklar, inklusive vissa tandkrämer, munvatten och mjäll schampo uppfylla OTC riktlinjer.

Historia

FDA började inte reglera droger förrän 1938 som ett resultat av maten, drogen och den kosmetiska lagen. Det var inte förrän 1951, dock att FDA gjort klart en avgränsning mellan recept och receptfria läkemedel.

framsteg

I november 2009 meddelade FDA ett program för att förhindra oavsiktliga drogöverdoser, som ingår standardisera doseringskoppar. Medicin fel är ansvariga för så många som fyra miljoner resor till sjukhus akutmottagningar årligen i USA, enligt FDA.