XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Sätt att bevara näringsämnen i Frukt & amp; Grönsaker

De längre frukter och grönsaker sitta innan de äts, desto mindre näringsämnen tillgängliga för dig. Matlagning producerar minskar ofta näringsinnehåll också. När du väljer frukt och grönsaker du vill att din kropp att få tillgång till de flesta vitaminer och mineraler möjliga så väl hand och beredning av maten är viktig av det skälet.

lagra Korrekt

Där du håller dina frukter och grönsaker har en inverkan på mängden av vitaminer och mineraler du kan få från dem. Den Cooperative Extension System rekommenderar lagra produkter i kylskåp för att bevara näring och smak. Ett undantag är tomater, som ska förvaras vid rumstemperatur. Om du inte planerar att äta dina frukter och grönsaker inom ett par dagar bör frysas, som stannar förlusten av näringsämnen tills de tinas. Om det är möjligt, välja frukt och grönsaker som hålls kallt på snabbköpet eftersom man aldrig kan vara säker på hur länge de har suttit där. Minska kontakt med luft saktar förlusten av näringsämnen så att placera dina produkter i lufttäta behållare vidare är ytterligare ett steg för konservering av vitaminer och mineraler.

Torka

Dehydratisering frukt och grönsaker är ett bra sätt att bevara de näringsämnen de innehåller. Enligt frukt och Veggie Guru, uttorkande produkter på en låg inställning bevarar de flesta om inte alla de näringsämnen de har tillgängliga. Torkad frukt och grönsaker gör ett bra mellanmål och är enkla att förbereda. Val som fungerar bra i en dehydrator inkluderar päron, äpplen, ananas, majs, morötter, rödbetor, persikor och potatis. Det är även möjligt att torka frukter och grönsaker i ugnen eller i solen. De livsmedel som du väljer kommer att behöva blancheras innan du försöker att torka dem.

Waterless Matlagning

Använda lite att inget vatten när du laga din frukt och grönsaker kommer att bevara mycket av de näringsämnen som de har att erbjuda, enligt Cooperative Extension System. Detta beror på att många vitaminer och mineraler är känsliga för värme och luft. Ångande, mikrovågsugnen och wokning frukter och grönsaker är bra matlagning tekniker som använder mindre mängd vätska. När du laga din producera det är viktigt att inte hacka dem i små bitar eftersom mindre yta finns det snabbare näringsförluster kommer att ske. Av detta skäl är det bättre att hugga efter maten tillagas. Täcker dina krukor som du laga innebär att frukt och grönsaker tillagas snabbare, vilket minskar mängden av vitaminer och mineraler som går förlorade.