XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Fördelar och nackdelar till drogtestning för Fritidsaktiviteter


Många människor minns episoden av TV-serien "Seinfeld", där karaktären Elaine testar positivt för användning av opium för att hon har ätit vallmofrön. Även om detta är osannolikt, det finns tillfällen när drogtester återvända positiva resultat för en förbjuden substans ämnet aldrig intas. Förekomsten är sällsynt, händer bara ungefär 1 till 2,5 procent av tiden, men spår av dessa lagliga droger kan utlösa en positiv läsning för illegala substanser. Detta är ibland fallet med kosttillskott viktminskning, Vicks inhalatorer, pseudoefedrin, naproxen eller dextrometorfan. Om du försöker att skydda deltagarna i fritidsaktiviteter eller skydda din organisation från potentiella stämningar, kan drogtestning vara värt risken.

Invasion of Privacy

Den mest betydande nackdelen med drogtestning för fritidsaktiviteter är intrång i privatlivet. Den civila aspekten av drogtestning rättigheter har varit en aktuell fråga i flera år, och för en verksamhet deltagare, det finns en hel del offer bara för att delta i något som är tänkt att vara roligt. Drogtester kan oavsiktligt avslöja en persons risk för genetisk sjukdom, graviditet eller juridisk droganvändning, som alla kan vara pinsamt eller bara för privat för att dela med andra. Testprocessen är förödmjukande, också. Deltagarna måste använda badrummet medan en labbtekniker lyssnar och ibland klockor.

Bekostnad

Drogtestning är dyra och inte bara för att du måste betala för det verkliga provet. Om du hanterar en extracurricular lag och någon avvisas för droganvändning, kommer han att behöva bytas ut för laget att fortsätta. Förutom ersättningskostnader, skall provningen själv administreras och bearbetas på ett labb. I en tid när skolor och samhällsorganisationer över hela landet står inför budgetnedskärningar, kan det vara svårt att hitta pengar för att utföra drogtester.

minska riskerna

Även om det finns nackdelar med att drogtester, är avsikten att skydda människor från skada och förhindra organisation eller skola från att ställas till svars för en olycka eller skada. Om en läkemedelsrelaterad incident inträffar under en organiserad extracurricular aktivitet, kan det vara förödande för programmet. Övriga deltagare kan vara fysiskt eller känslomässigt skadad och frågor kommer att höjas om etik i programmet. Tyvärr, när någon gör sig skyldig till droganvändning, hans kollegor kommer att bedömas också. Föräldrar, administratörer eller samhällsmedlemmar kan anta en användare är ett tecken på ett drogproblem i programmet.

Inställning Standarder

Ibland är tillräckligt för att stävja narkotikamissbruk bara hotet om att testa. Till skillnad från drogtestning på arbetsplatsen, där en person är beroende av deras lön, kan hotet om ett drogtest för volontärarbete vara tillräckligt för att avskräcka användare från att delta. Om någon vet att hans droganvändning är i riskzonen för att bli avslöjade, kan han aldrig ta ett intresse i verksamheten, även om ett test aldrig ges till deltagarna. I andra fall, om en person är motiverad att delta i en aktivitet kommer han sluta använda, vilket resulterar i en hälsosammare livsstil totalt.