XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur Lös torkad frukt

Rekonstituering torkad frukt åter dess konsistens och ger bättre resultat för vissa recept, såsom såser och pajer. Rekonstituera avser tillföra fukt till den torkade frukten. Detta vänder dehydratiserade tillståndet och gör frukten mjukare. Processen att återvända fukt torkad frukt kallas också uppfriskande frukten. Med användning av rätt mängd vatten för att uppdatera frukt kommer att behålla sin smak och göra det saftiga utan sogginess.

Torkad frukt Grunderna

Den traditionella metoden för torkning av frukt är att torka den i solen. Det kan också torkas i en industriell eller hem ugn eller i en livsmedels uttorkande apparaten. Ta bort fukt från livsmedel skyddar den från att förstöra, eftersom fukt kan mikroorganismer att växa. Blanche ljusa frukter ångkokta dem i en dubbel panna hjälper till att hålla dem från mörkare när de torkar. Torkade frukten bibehåller samma näringsvärde som färsk frukt, även om en liten förlust av C-vitamin kan ske från blanche, enligt Washington State University hemsida.

Torkad frukt i bakning

Ett recept som kräver fyra färska aprikoser skulle kräva åtta rekonstituerade torkade halv aprikoser. Beredning av dem kommer att ge aprikoser sin ursprungliga storlek och fukt, så att receptet blir korrekt. I allmänhet kommer en kopp torkad frukt gör cirka en halv koppar rekonstituerad frukt, enligt Virginia Cooperative Extension. I vissa recept, är det inte nödvändigt att rekonstruera torkad frukt eftersom receptet har tillräckligt med fukt för att orsaka den torkade frukten att knubbig upp under matlagning eller bakning, såsom en fuktig fyllning för kalkon gjord med torkade tranbär, eller lägga till russin till oatmealkakor .

Rekonstituering torkad frukt

Rekonstituering torkad frukt kan ta från en till åtta timmar beroende på typen av frukt, storleken på bitarna och vattentemperaturen. Med varmt vatten snabbar upp processen, och mindre bitar av frukt rekonstruera snabbare än stora bitar. Den grundläggande metoden är att sätta den torkade frukten i en behållare och tillsätt tillräckligt med vatten för att precis täcka frukten. Användning av för mycket vatten kan orsaka en förlust av smak. Håll frukt i kylskåpet medan du njuter den för att förhindra tillväxten av mikroorganismer. Om frukten absorberar allt vatten innan det plumps upp till full storlek, tillsätt mer vatten. Frukter behöver vanligtvis 150 procent till 200 procent mer vatten för att uppdatera dem.

Torkad frukt Tips

Att rekonstruera torkad frukt för användning i gröt, skär frukten i lagom stora bitar och sjud den i kokvattnet för 1 eller 2 minuter före tillsats av spannmål. Att rekonstruera frukt för ett recept som efterlyser socker, vänta tills frukten har helt plumped upp från blötläggning innan du lägger till socker. Tillsätta socker för tidigt kan göra frukten hårda. Bered bara så mycket torkad frukt som du planerar att använda. Även torkad frukt motstår förstöra, när vatten tillsätts det kan förstöra snabbt.