XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Lat barer träna latissimus dorsi, bredaste musklerna i ryggen. Normalt är maskiner som är utrustade med lat bar som används av att ta tag i baren ovanifrån och dra ner på bröstet. Vissa lat bar maskiner, men kan också användas för pull-ups och chin-ups. Dessa grundläggande övningar utförs genom att lyfta själv rakt upp eller i sidled.

Instruktioner

1 Ta lat bar med hjälp av ett brett grepp med handflatorna vända framåt och armarna fullt utsträckta. Placera bålen något framåt och hålla bröstet ut. Detta är utgångsläget.

2 Lyft dig upp till den vänstra sidan av upphandlande axlar och överarmarna nedåt och bakåt. Dra bålen fram till baren vidrör nästan övre bröstkorgen. Andas ut och pressa ryggmusklerna under denna del av övningen. Paus för en sekund av kontraktion. Andas och sänka kroppen tills armarna och axlarna är helt utskjutna.

3 Lyft dig upp till höger sida av upphandlande axlar och överarmarna nedåt och bakåt. Dra bålen fram till baren vidrör nästan övre bröstkorgen. Andas ut och pressa ryggmusklerna under denna del av övningen. Paus för en sekund av kontraktion. Andas och sänka kroppen tills armarna och axlarna är helt utskjutna.

4 Upprepa steg 2 och 3 tills den förutbestämda mängden av upprepningar har utförts.

Tips

  • Undvik att svänga bålen när den rör sig genom rymden för att upprätthålla effektiviteten av övningen.
  • Denna övning kan även utföras genom att göra alla repetitioner på en sida innan vi går vidare till den andra sidan.
  • Använd en spotter för att hålla dina ben om du känner att du inte är tillräckligt starka för att utföra sida till sida chin-up. Denna övning sätter en hel del stress på rotatorkuff.