XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Symtom och orsaker till dammkvalster


De flesta hem i USA innehåller miljontals mikroskopiska dammkvalster. Död hud som människor och deras husdjur skjul på en daglig basis ge en ständig källa till mat för dammkvalster. Dammkvalster är ofarliga för de flesta människor, men de kan orsaka problem för astmatiker och personer med dammkvalster allergier. Det finns dock åtgärder som kan vidtas för att kontrollera antalet dammkvalster i hemmet.

Dammkvalster

Dammkvalster är små varelser som bara kan ses genom ett mikroskop. De har en genomskinlig skal, åtta ben på en oval kropp och täcks av hårstrån av varierande längd. Dammkvalster finns överallt omkring oss och i nästan varje hem i USA. De två vanligaste typerna av dammkvalster är den nordamerikanska husdammskvalster och det europeiska huset dammkvalster. Dammkvalster är icke-parasitiska eftersom de bara livnär sig på djurvävnad som redan är död.

orsaker

Dammkvalster är naturligt förekommande och att bo i mänskliga hem eftersom det finns ett stort utbud av döda hudceller från människor och deras husdjur. Dessa döda celler utgör den största delen av dammkvalster dieten. Sängar, tillsammans med möbler klädsel och mattor, har de högsta koncentrationerna av dammkvalster eftersom de används regelbundet och därför innehålla den största mängden döda hudceller för dem att foder från. Hög luftfuktighet i bostäder uppmuntra även förekomsten av dammkvalster, eftersom de är beroende av att absorbera fukt från luften för att få vattnet att deras kroppar behöver.

Reaktioner och symptom

För de flesta människor, dammkvalster är helt ofarliga. De som lider reaktioner på dammkvalster är astmatiker och personer som har en allergi eller känslighet mot dammkvalster. Dessa allergier utlöses av huden som dammkvalster skjul och ett protein som är närvarande i dammkvalster avföring. Inandning av dammkvalster avföring kan orsaka astma, och astmatiker med en känslighet mot dammkvalster har en högre risk att drabbas av en astmaattack när de är omgivna av höga halter av dammkvalster. Dammkvalster allergier varierar i svårighetsgrad och kan har symtom som hosta, nysningar, väsande och en rinnande näsa.

Bekämpningsåtgärder

Även om det finns inget enkelt sätt att utrota dammkvalster från hemmet, det finns många sätt att kontrollera deras närvaro. I sängen, där det finns en hög koncentration av dammkvalster, kan dammkvalster säkert sängkläder användas för att täcka madrass och kuddar. Dammkvalster kan även styras genom tvättning sängkläder, möbelöverdrag, mattor, gardiner och leksaker regelbundet i varmt vatten. Ett rent hus som sugs och dammas regelbundet är också ett bra sätt att kontrollera antalet dammkvalster. Avfuktare kan också hjälpa till genom att minska nivån av luftfuktighet som dammkvalster lita på för fukt. Om en person lider av starka reaktioner mot dammkvalster, som ersätter mattor med hårda golv och har så lite mjuka möbler som möjligt i hemmet kan vara ett sätt att minska symptomen.