XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Grönt te pulver fördelar har varit föremål för ett stort antal studier av forskarsamhället. Den är gjord av finmalda blad från tebusken Camellia sinensis. Grönt te pulver används för att smak- och färg många olika livsmedelsprodukter och används också för att framställa en typ av grönt te dryck kallas matcha. Grönt te pulver innehåller kraftfulla antioxidativa egenskaper som har uppmärksammat grönt te som en hälsosam dryck.

Historia

Pulveriserat grönt te tycks ha utvecklats som ett sätt att lagra och bevara grönt te i Kina och fördes till Japan av buddhistiska munkar. I Japan har matcha, eller grönt te pulver blivit en populär dryck där det det whisked i en skål med varmt vatten i en skummande, krämig, starkt te. Grönt te pulver läggs också till livsmedel som glass och sobanudlar ge dem en klargrön färg och överförande några av dess hälsofördelar i dessa icke-te produkter.

Hudcancer

Grönt te pulver innehåller ämnen som kallas polyfenoler som har visat sig vara effektivt för att förhindra skador på huden som kan resultera i hudcancer. I en artikel publicerad i P & S Journal 1997, forskare tillämpat en lokal extraktion av grönt te polyfenoler på huden hos möss innan utsätta dem för strålning som var avsedd att orsaka hudskador. De fann att te inhiberade hudskador avsevärt. Forskarna fann också att lägga till grönt te till vattnet i möss sju dagar innan strålningsexponering skyddas också deras hud.

Fetma

Grönt te pulver innehåller koncentrerade mängder av polyfenoler som har visat sig spela en roll i den totala kroppsvikten och fettansamling. I en studie som utförts vid Shizuoka University i Japan, 2004, forskare livnärde möss en kost som innehöll 2 procent grönt te pulver. De fann att möss erhöll en suppressiv effekt på kroppsviktökning och ansamling av fett från flera av föreningarna i grönt te pulver; katekiner, koffein och teanin.

Diabetes

Diabetes är en sjukdom som ökar i en epidemi hastighet under hela den industrialiserade världen. Men forskning visar att polyfenoler i grönt te pulver kan erbjuda några skyddande effekter mot denna potentiellt funktionsnedsättande sjukdom genom djupt Att genomföra glukos (blodsocker) och insulinnivåer i blod. En studie som publicerades i oktober 2005, Journal of Nutritional Science and Vitaminology undersökt vuxna som fick grönt te pulver på en daglig basis. De fann att efter två månader de patienter som fick grönt te pulver hade lägre blodsocker, blodtryck och insulinnivåer.

potential

Grönt te pulver är en kraftfull och portabel källa av de potenta polyfenolföreningar som finns i bladen av grönt te anläggningen. Som en daglig dryck, en arom för mat eller ens som en bas för en lokal grönt te pasta, visar möjligheterna att använda grönt te pulver för att komplettera en hälsosam livsstil lovande fördelar.