XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är skillnaden mellan ett vapen och ett gevär?


Människor som får det mesta av sin information från Hollywood-filmer kan vara ett intryck av att ett gevär är inte en pistol, som borr sergeant i "Full Metal Jacket" insisterade samtidigt träna sina grymtar. Detta är ännu ett exempel på hur det inte kan vara klokt att tro på vad du ser och hör i filmer eller på tv. Medan gevär falla i en mycket snäv definition, nästan alla skjutvapen är en pistol av ett eller annat slag.

Definition av Gun

Vad är skillnaden mellan ett vapen och ett gevär?

artilleri

Alla skjutvapen, liten eller stor, som kastar en projektil genom att antända en sprängladdning placerad bakom projektilen i en tunna (ett rör stängd i ena änden) kvalificerar som en pistol. Laddningen och projektilen kan vara separata, såsom i musköt och många kanon laddningar, eller båda inneslutna i en enda patron, såsom en kula. Vissa vapen är så liten att du kan gömma dem i handen; andra är så stor, såsom kanoner i ett slagskepp, som endast massiva fordon kan transportera dem,

Definition av Rifle

Vad är skillnaden mellan ett vapen och ett gevär?

Alla gevär är vapen, men inte alla vapen är gevär. Ett gevär är ett skjutvapen avsedd att hållas på axeln som skjuter en enda runda i taget genom en & ldquo; räfflad & rdquo; eller räfflad, fat. Musköter och andra svart-pulver långa vapen inte kvalificera sig som gevär tekniskt eftersom de skjuta en rund boll genom en lång pipa som inte har några räfflorna spår.

RÄFFLA

Vad är skillnaden mellan ett vapen och ett gevär?

En kula avfyras genom en icke-räfflad pipa lämnar vapnet utan vinkelrotations, vilket gör den instabil. Sådana projektiler förlora noggrannhet mycket snabbt och avviker mer med ökad längd. Räfflade fat har spiralformade spår som kör sin längd (två eller flera, sida vid sida) som orsakar kulan att snurra, vilket ger större stabilitet. Detta rörelsemängdsmoment (centrifugering) minimerar effekterna av aerodynamiska krafter, i synnerhet vind och variationer i lufttrycket, och därigenom får den att flyga i en mer eller mindre rak bana och kraftigt förbättra noggrannheten.

Pistoler / Handeldvapen

Vad är skillnaden mellan ett vapen och ett gevär?

Så gott som alla moderna pistoler (revolvrar och enkelskott mål gevär) och handeldvapen (semi-automatik) har räfflade fat för att förbättra sin noggrannhet. Dessa anses inte gevär, men eftersom du inte skjuta dem från axeln.

hagelgevär

Vad är skillnaden mellan ett vapen och ett gevär?

På grund av den typ av hagelgevär runda, dessa vapen inte har räfflade fat och därför inte gevär, även om du kan skjuta dem från axeln. Patroner innehåller vanligtvis dussintals små pellets kallas hagel sköt genom ett brett hål fat. För räffling att påverka en projektil, kulan måste fylla de flesta av utrymmet i tunnan och rsquo; s innerdiameter, är värdelös i ett hagelgevär så räfflingen.

Små Guns vs. Stora Guns

Vad är skillnaden mellan ett vapen och ett gevär?

Små vapen eller handeldvapen är sådana att en enda person kan hålla när den används, till exempel en pistol, handeldvapen, gevär, hagelgevär och musköt. Stora vapen eller stora armar, såsom kanoner och haubitsar, är förståeligt, för stort och kraftfullt för en person att hålla.