XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Effekterna av simning på kroppen

Vare sig simma lugn eller konkurrenskraftigt, de effekter på kroppen är både frisk och välgörande. Inte bara simning förbättra din kardiovaskulära systemet, minskar också risken att drabbas av försvagande sjukdomar, såsom hjärtsjukdomar, som du ålder. Dessutom är det ett roligt sätt att få lite motion.

Liten påverkan

Cardio träning, såsom löpning, är ett effektivt sätt att bränna kalorier och hålla formen. En nackdel är att köra på hårda ytor kan vara skadligt för anklarna, leder och ben. Simning, en annan form av konditionsträning som bränner kalorier, är skonsam mot kroppen. Även om du paddla eller sparka så hårt du kan, bärighet i vattnet förhindrar hård stryk av anklarna, leder och ben. Även när skadade, är simning en rekommenderad form av rehabilitering som innebär liten risk för ytterligare skada.

Fysisk

Simning är en full body träning som, för varje pund kroppsvikt, bränner 3 kalorier per mil. Simning stroke, såsom bröstsim och freestyle, utnyttjar alla stora muskelgrupper i kroppen. Simning håller också din nacke, axlar, höft, armar och ben flexibel. Dessutom förbättrar simning din koordination, flexibilitet och uthållighet.

Mental

Om du är i en bitter stämning, hoppa i en pool. De Centers for Disease Control and Prevention säger simning förbättrar ditt humör. Det hjälper också minska ångest och depression för kvinnor som lider av fibromyalgi och förbättrar den psykiska hälsan hos gravida kvinnor.

Hälsa

Simning förbättrar din kardiovaskulär hälsa, vilket minskar risken för hjärtsjukdomar och stroke. Studier visar att simning kan hjälpa dig att leva längre också. Ledda av Dr Steven Blair, följt mer än 40.000 män för 32 år University of South Carolina studie. I studien konstateras att, jämfört med vandrare och stillasittande personer, simmare upplevde den lägsta döds. Simning minskar också ditt blodtryck och kolesterolnivåer, förbättrar lungfunktionen och minskar risken att drabbas av ben eller gemensamma villkor, såsom artrit, senare i livet. För dem som redan lider av artrit, vattenbaserade övningar och simning bidra till att förbättra användningen av de drabbade lederna utan ytterligare smärta eller obehag.