XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Friska Family Dinner Menyer


De flesta familjer älskar tanken på att komma hem till en hälsosam måltid med massor av frukt, grönsaker, hälsosamma korn, och kött, men faktiskt gör det är en annan sak. Oftast upptagen scheman, magert lönecheckar, och bristande planering sluta släppa snabbmat och bearbetade livsmedel på våra tallrikar. Här är en strategi för att bryta det mönstret.

Planera för din familj

Gör en lista över minst 10 av familjens favoriträtter. Om du gillar pizza, skriva ner det och oroa dig inte att det är förmodligen inte hälsosamt. Om du försöker att byta ut det mot en soppa som kan vara friskare, kommer alla att sakna pizza. Exempel på listan kan omfatta lasagne, spaghetti, fiskpinnar, rostbiff, kinesisk mat, hoagies, grytor, hamburgare och korv. Skriv ner allt; du kan arbeta på den friska delen nästa.

Omarbeta Förrätter

Nu när du har en lista, omarbeta varje objekt för att göra det hälsosammare. Till exempel, kan pizza vara ganska mycket fett, natrium och bearbetade mjöl. Använd i stället en hemmagjord skorpa med icke-blekt vetemjöl, vissa låg fetthalt mozzarella och hemlagad tomatsås med hackad vitlök och lök, basilika och färska tomater. Resultatet är en underbar och hälsosam förrätten som även barnen kan bidra till att skapa. Hoppa pepperoni och lägga till några kokt kyckling eller kalkon korv. Arbeta över alla dina middag idéer tills de möter dina sunda krav. Håll proteinintaget låg och dina grönsaker nästan obegränsade, med frukt som källa av sötma.

Gå och handla

Detta är den roliga delen av strategin. Gör en lista över alla ingredienser du behöver för att göra din omarbetade recept och shoppa. Leta efter de färskaste och bästa poster till bästa pris. Många gånger, matlagning från grunden är mycket billigare än att köpa premade middagar, så att du kan ha råd med en särskild ost eller kött. Fråga runt för den bästa källan för färska grönsaker, fisk och skaldjur, och mejeriprodukter - de är inte alltid på din stormarknad. Detta är ett bra tillfälle att få dina barn inblandade så att de kan känna igen bra priser.