XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Traditionellt gjorda av naturliga fibrer såsom hampa, lin, bomull, jute och sisal är marina rep blir oftare gjorda av syntetiska och fabriksvävda tyger som nylon, polyester och polypropylen. Oftast används för fiske eller sjöfarten ändamål, kan marina rep göras från någon form av fiber och involvera valfritt antal trådar i flätan. Med lite tålamod och lite förtrogenhet med knop, praktiskt taget vem som helst kan bli en skicklig student av marina rep fläta.

Urval

Välj och vraka bland de rep fibrer tillgängliga för dig som är inom din budget intervall. Speciellt för marin- och sjöfartsändamål, bör draghållfasthet och flexibilitet repet ges hög prioritet. Även de syntetiska material som finns i Vectran och Spectra fibrer är känd för sin elasticitet och motståndskraft mot ultraviolett ljus (en viktig faktor för linor som kommer att förbli i trissa system eller spolar under solen under långa perioder) syntetiska rep kommer ofta till ett högre pris. Billigast bland dessa tenderar att vara polypropen som, men mindre tjock och robust än vissa naturliga fibrer, är tillräckligt lätt för att flyta på vattnet. Kontrollera din ekonomi och samråda med priserna på rigg och båtliv kataloger för att beräkna hur mycket rep du behöver, när du lägger till ytterligare 20 procent i bulk för slack och försörjningsberedskapen, och besluta om vilka fibrer är bäst för dina behov.

den Braid

Förbered de enskilda delarna i separata spolar framför dig att se till att de inte trasslar som du arbetar. Den enda fläta, mest grundläggande bland marina rep flätor, innebär ett jämnt antal strängar (åtta eller tolv typiskt) flätas in i ett cirkulärt mönster, med hälften av strängarna vävning medurs medan de andra viker moturs sätt. Om du inte har någon tidigare fläta erfarenhet, sedan ta tre av de enskilda delarna och öva grundläggande fläta, märkning varje sträng som en, två eller tre respektive och vika de två yttre flätor ovan under varandra i mode: den första strängen korsningen ovanför andra och under tredje medan den andra kors över den tredje, och så vidare. En dubbel fläta, känd som "fläta på fläta" kan göras genom att fläta en ytterligare fläta ovanför enda fläta. Denna marina fläta teknik kan ibland använda två olika material: interiören enda fläta väljs för styrka medan den yttre fläta är ett tyg med UV och nötningsbeständiga egenskaper.

marina Knop

När du är klar med fläta alla dina rep längder, kan du försöka att fästa skarvar, glider, ringar och krokar som är nödvändiga genom looping eller knyta vissa ändarna av flätan. Av de knutar som används på fartyg och båtar, de tre vanligaste är: snara, där en slinga av rep görs och sedan bunden med korta spolar går upp slingan, vilket skapar en "snara" effekt; den Scaffold knut, som är en mindre variation av Hangman talet som agerar mycket lik den traditionella pålsteksknop, och tre nivåer galgen knut. Ytterligare marina knop inkluderar Fishermans Bend, kirurgknut, skotstek, timmerstek, Fiskarens Knot, figur-åtta Knot, kryddnejlika Hitch och Reef (Square) Knut. Medan vissa av dessa knutar var avsedda för användning av traditionella skonare och andra multi mast segelfartyg, och därför kan visas föråldrad, skulle den marina knut entusiasten göra klokt i att lära sig så många av de traditionella marina knop som möjligt för att förbereda sig för alla sjöfart eller havs tillfälle.